Att spela säkert

Det finns alltid risk för skador i idrott, det går inte att komma undan, det man måste se till att göra är att träna så säkert som möjligt, och detta kan man bara göra om man är medveten om skadorna som kan ske.

10622380-jaakiekko

Jämför man hockey med anda populära sporter. till exempel fotboll, så är skadorna betydligt färre, under en tredjedel så många faktiskt. Detta är ju något väldigt positivt med det betyder inte att man bör träna hårdare eller strunta i ett viss mån av säkerhet. Vad man vill göra är ju att sänka antalet skador ännu mer.

Tittar man på de skador som uppstår i hockey är den största delen av detta frakturer av en form eller annan, det vill säga att man brutit ett ben någonstans i kroppen. Dessa skador utgör omkring en fjärdedel av alla skador inom hockey. Nu får man ju tänka sig att detta inte är något som dyker upp i träningar lika ofta som i riktiga matcher, det går ju alltid lite hårdare till när man spelar mot ett motståndarlag än då man tränar mot sina egna medspelare.

En stor del av att undvika skador är helt enkelt att se till att vara i god form, har man byggt upp styrka, muskler och kondition löper man betydligt mindre risk att faktiskt drabbas av skador. Sedan ska man alltid vara noga med att se över sin egen utrustning och att det inte finns några fel eller brister i dem som gör att man skulle bli mer utsatt ute på isen.