Bara ett stockholmslag i SHL

Under ganska många år nu så är det framförallt två hockeylag som funnits med i Sveriges högsta liga. Dock så har det gått svajigt för dem båda på slutet och i slutet av förra säsongen var det åter ovisst.

Djurgården

Vid förra ishockeysäsongens slut var den stora frågan: Skulle Stockholm ha något lag i högsta serien SHL kommande spelår? Djurgården tog sig till kvalserien från Allsvenskan och AIK hade slutat sist i SHL. Nu skulle alltså Stockholmslagen slåss om två platser där uppe. Efter en rafflande kvalserie blev det Djurgården som med mycket små marginaler tog andraplatsen efter Leksand – och AIK åkte således ur.

Tillbaka i finrummet

Efter ett år i Allsvenskan är Djurgården nu åter i hockeyns finrum. Visserligen är Allsvenskan ingen dålig serie, men nog är det SHL med möjligheten att bli svensk mästare som hägrar. Om man som Djurgårdens IF kammat hem 16 svenska mästerskap genom tiderna nöjer man sig inte med att spela i Allsvenskan. Ambitionerna måste helt enkelt vara högre än så. Men frågan är om truppen faktiskt räcker till för att slåss i slutspel. Kanske måste laget bara inrikta sig på att undvika kvalserien? Om man tittar på vad experterna har att säga så kommer laget inte ha chans att vinna SHL 2015. Djurgården ger hela 35 gånger pengarna, så en vacker slant kan det bli om man satsar på dem. Men frågan är förstås om det är värt att chansa.

Blir det play off?

Amerikanen Steve Saviano som var med och tog upp Djurgården till SHL tror att laget åtminstone kommer att gå till play off. Huruvida de som satsar pengar tror på detta är svårt att sia om eftersom det inte är möjligt att i nuläget spela på slutspelsmatcher. Detta är något vi får vänta på med spänning och om Djurgården tar sig dit lär det verkligen glädja fansen.