Henrik Lundqvist – Rangers klippa

En bra hockeymålvakt är viktig. Det vet New York Rangers som inte klarar sig utan sin svenske favorit Henrik Lundqvist.

Att en bra målvakt är oerhört viktigt för ett hockeylags framgångar, hur bra man än är rent generellt, vet samtliga med någon form av insikt i sporten. Utan en sista utpost som sköter sitt jobb ordentligt är det lätt att det trillar in en puck här och var, något som man inte har råd med i tighta matchserier, hur bra man än producerar offensivt. Det är också näst intill en omöjlig uppgift för lagets backar att göra sitt jobb, om de inte kan lita på sin målvakt.

Ett lag i NHL som har sin målvakt att tacka för mycket av sina framgångar är New York Rangers. I kassen vaktar nämligen våran svenska landslagsmålvakt Henrik Lundqvist, en nyckelspelare bland de blåa tröjorna. Ett tydligt tecken på att Rangers förstod vikten av sin keeper var det kontrakt man senast tecknade med svensken. Långtidskontraktet som tecknades den 4:e december sträcker sig från den 1:a juli 2014 och sju år fram i tiden. Hela kontraktsumman kommer i slutändan ge Henrik hela 59,5 miljoner dollar, vilket placerar honom som bäst betalda målvakt i ligan och på en femteplats bland alla spelare i NHL.

Under säsongen 2014 är alla eniga om att framgången med att ta sig till en Stanley Cup final aldrig hade inträffat utan Henriks inblandning. Där mötte man Los Angeles Kings och fick lite snopet stryk med 4-1 i matcher, dock mot ett betydligt bättre lag. Rangers hade rent historiskt aldrig tidigare förlorat en slutspelsserie mot laget, men denna gång skulle alltså komma att bli den första.

Vill du själv uppleva NHL hockey och högklassigt målvaktsspel på plats i New York, finns väldigt attraktiva resor att tillgå hos det svenska resebolaget Go Sport Travel, som tar dig rätt in i hetluften.