Inför Hockey-VM 2017

Den 5 maj går årets VM av stapeln och matcherna kommer vara fördelade mellan Köln och Paris under perioden 5-21 maj. Nu är det dags att titta på vad vi kan förvänta oss från årets upplaga.

hockey_2017_463406909

Sverige kommer att spendera 11 av dessa 17 dagar i gruppspelen och har man intresse av att se en eller flera matcher kan man svänga förbi GO Sport Travel för att boka en resa.  De riktigt intressanta matcherna spelas dock i början och i slutet på denna period.

Utöver dessa finns det även ett antal andra matcher som man bör hålla ett öga på. Den första är så klart redan första dagen då den försvarande världsmästaren Kanada spelar mot Tjeckien. Detta är ett bra första test för världsmästarna och kommer nog sätta ton för hur de kommer att se ut under resten av VM. Den stora frågan är ju Kanada kan göra något som inte hänt sedan 2001 då Tjeckien tog sitt tredje raka VM-guld.

Dagen efter kommer Norge möta Frankrike och medan detta på papper inte är den mest spännande matchen under gruppspelen kommer man nog kunna vänta sig att fransmännen kommer att göra det till en mycket stämningsfull hemmamatch. De flesta är nog överens om att Norge tar vinsten här dock.

Sedan den 8:e maj är det dags för Finland att göra det Kanade gjorde första dagen och möta Tjeckien. Detta blir ett passade eldprov för båda lagen och det lag som vinner kommer nog ha en fint försprång över det andra när gruppspelen går mot sitt slut.

Väntar vi sedan ända till den 16:e kommer vi kunna se Kanada-Finland matchen och om ett av dessa lag går vinnande ur sin tidigare match vi tog upp ovan och även denna kommer vi nog ha en stark kandidat för gruppledande laget.

För ett komplett schema över matcherna kan man gå in på VMHockey.se.