Los Angeles Kings – Världens bästa lag

Los Angeles Kings är för närvarande det absolut bästa hockeylagen i världen. Genom åren har många välkända spelare haft på sig Kings-tröjan. En riktig hjälte inom organisationen är så klart Luc Robitaille som gjort hela 557 mål i LA-tröjan.

Många tror att Los Angeles i år kommer ha goda chanser att kunna ta hem Stanley Cup. De vann nämligen den åtråvärda Stanley Cup-pokalen både säsongen 2011-2012 och 2013-2014. Därför är det inte alls konstigt att LA Kings är ett av de lag som har lägst odds på spelsidorna – man har helt enkelt en av de allra starkaste trupperna även inför kommande säsong. Här nedan ser ni när Alec Martinez avgör Stanley Cup i våras mot Henrik Lundqvists New York Rangers.

Popularitet i Sverige

Ser man till Sverige så är dock LA Kings kanske inte det mest populära laget. Tittar man på en omröstning på Aftonbladet får de en ganska låg procent av favoritrösterna för Western Conference-blocket, bara 6.93%. Chicago Blackhawks och Vancouver Canucks är betydligt mer kända och omtyckta bland svenskarna. Men troligtvis börjar allt fler få upp ögonen för LA Kings tack vare de senaste årens framgångar. De spelar onekligen en rolig och fartfylld hockey, något som alltid drar till sig fans. Ett bra sätt att se hur populärt ett NHL-lag är, är att se om det är enkelt att komma över souvenirer utanför USA. I LA Kings fall finns det gott om souvenirer även i svensk e-handel. En svensk e-butik som säljer NHL-prylar är Supporterprylar.se och de har en hel del LA Kings-produkter att erbjuda under kategorin NHL.

NHL-resa till Los Angeles

Om du är hockeyintresserad är det få upplevelser som kan mäta sig med att se en NHL-match live. Om du håller på Los Angeles Kings är det självklart just dem du ska åka och se! Det behöver inte heller vara så dyrt utan det går att hitta billiga flygbiljetter. Biljetter går att få tag på antingen via klubben eller via någon annan återförsäljare. Självklart handlar det om mer än bara hockey då Los Angeles är en otroligt intressant stad att turista i.