Oscar Möller mot NHL

Spångafostrade Oscar Möller kan nu åter vara på väg att ta en plats i världens bästa hockeyliga. Efter en succéartad säsong som innebar ett SM-guld och ett VM-brons så vill LA Kings ha över honom igen.

Staples Center

Vi skriver igen, för trots att Möller bara är 25 år så har han redan hunnit vara över en vända till NHL och debutera. Inför säsongen 2008/2009 blev det klart att Oscar Möller skulle spela för Los Angeles Kings. Hans debut skedde den 11 oktober, bara tre dagar senare gjorde han sitt första NHL-poäng och månaden efter gjorde han också sitt första NHL-mål. Det blev 40 matcher den säsongen i NHL och 34 den efterföljande, sedan slutade NHL-sejouren för denna gång.

Trots succéer i AHL, så blev det ingen fortsättning i NHL, utan den unge Möller valde förnuftigt att åka hem till Sverige och till Skellefteå för att tillskansa sig mer erfarenhet på seniornivå i en högstaliga. Nu efter 176 matcher och 145 poäng i SHL så verkar det alltså vara troligt att han är på väg över Atlanten igen för ett nytt försök. Mycket beroende på en fantastiskt säsong i Skellefteåtröjan där han under grundserien snittade nära en poäng per match och i slutspelet gjorde 18 poäng på 14 matcher – ett fantastiskt facit på en säsong som dessutom slutade med SM-guld för Skellefteå.

Nu vill alltså Kings ha över honom och som vi redan nämnt så är detta en klubb som i skrivande stund är snubblande nära att vinna den prestigefyllda Stanley Cup-titeln. Kanske är detta nästa framgång som väntar Oscar Möller om han presterar lika bra i Kings organisation.