Riskerna vid spel av hockey

Så klart så finns det risker vid spel av hockey och det är ju därför man använder sig av alla de skydd som finns. Skulle man inte använda dessa skydd så skulle skadorna vara större. Det är viktigt att man tänker sig för både under match och träning.

Hockey är ju en fysisk sport men man behöver inte utsätta varken sig själv eller andra för onödiga risker. Det finns ju risker vid de flesta sporter och idrotter och kanske så kan hockey vara en av de sporter där skador lättare kan uppstå än om man spelar pingis. Vi har tidigare skrivit om hockeyskador som du kan läsa om du vill veta mer.

Blir skaderisken mindre om man är vältränad? Det är klart att kroppen kan tåla mer stryk om man är krallig. Men även en fysisk stark och stor person kan få sig en smäll där det kan gå olyckligtvis. Då hockeyn är en fysisk sport så får man ju inte hålla igen utan det gäller att man vågar tacklas och spela så hårt som man får enligt regelboken.

Se till att gå igenom alla dina skydd innan du ger dig ut för att spela hockey. Det kan vara med åren så minskar skydden i sin förmåga och det kan finnas anledning att nytta ut dessa. Om du skadar dig se till att få relevant hjälp så inte skadan förvärras. Det kan vara klubbens naprapat eller annan kiropraktiker som hjälper dig.