“Säkerheten först” gäller även vid isen

En väsentlig del i hockey är att se till att spelarna har uppdaterade, hela och fullt fungerande utrustningar. Om du bor i en lite mindre stad med lite mindre utbud kan det vara svårt att hitta hockeyskydd som passar. I så fall bör du kolla på nätet för att hitta utrustning som passar just dig.

Ishockey är en populär men tuff sport med många tacklingar och närkamper. Om du är osäker på vilken utrustning som passar just dig är det en god idé att läsa på nätet eller fråga i en butik. Oavsett om det gäller en vuxen eller barn.

Rätt hjälm

Att skydda huvudet är otroligt viktigt när det kommer till hockey. Därför är det viktigt att investera i en bra hjälm som sitter rätt på huvudet. Prova gärna hjälmen i en butik innan du bestämmer dig för att försäkra dig om att hjälmen sitter riktigt bra. Många hjälmar har ett galler framtill för att skydda hela ansiktet. Det finns också hjälmar som endast skyddar ögonen med ett genomskinligt visir. En hjälm är normalt även utrustad med ett vadderat hakskydd som både skyddar mot fall och ger extra komfort. Ta gärna hjälp av en storleksguide när du ska välja hjälm.

Vilka skydd behövs?

Det är ganska många skydd som behövs när det är dags att ge sig ut på isen. Om ditt barn ska börja spela ishockey kan du satsa på ett startpaket. Ett sådant innehåller normalt axelskydd, armbågsskydd, handskar, särskilda hockeybyxor och tillhörande benskydd. All hockeyutrustning kan du köpa på nätet både för barn och vuxna. Gör gärna en checklista om du ska köpa allt nytt så du inte glömmer något. Läs även på om olika tillverkare för att se vilka skydd som passar dig bäst. Med rätt skydd blir det roligt att spela hockey och du kan lägga fullt fokus på isen.