SHL – en stark liga i Europa

SHL:s styrka och skälen till varför vi har utvecklats till en av Europas bästa ligor är inte bara det snabba spelet, de hårda tacklingarna eller vår utvecklade spelförståelse.

SHL-match

Att vi drar stor publik till matcherna är både ett resultat av och ett bidrag till vårt effektiva spel men en nyckelkomponent till varför SHL är en av Europas bästa ligor är faktiskt hur vår organisation är uppbyggd och ser ut. Eftersom SHL har en väletablerad organisation som vilar på en solid grund har vi goda och utvecklade strukturer för ekonomi och utveckling. Detta skapar trygghet för framtiden och möjliggör för långsiktig planering och framåtsträvande strategier.

Genom att driva en välorganiserad barn- och ungdomsverksamhet kan vi i ett tidigt skede fånga upp många nyfikna och unga aspirerande hockeyspelare. Under åren har Sverige producerat många talangfulla idrottsmän och kvinnor, trots att vi är en relativt liten nation i jämförelse med hockeyländer som USA, Kanada och Ryssland där sporten ofta uppgår i ett omfattande nationellt intresse.

Det finns idag 12 lag i SHL som tävlar om att plocka hem pokalen i slutet av säsongen. De som klarar av pressen och har presterat väl under säsongen kan hoppas på att bli upptäckta av en amerikansk talangscout och påbörja en karriär i den Nordamerikanska hockeyligan NHL. Det är inte bara NHLs klubblag som har ögonen öppna för spelare från SHL. Ryska Superligan – eller KHL – är alltid ute på jakt efter nya talanger från Sverige och SHL. Det är minst lika kapitalstark liga som NHL som vuxit sig stor de senaste åren.

SHL är utan tvekan en av världens bästa plantskolor för hockeyspelare där stjärnor föds och talanger får utrymme att växa och formas till framtidens hockeyspelare.