Spånga Hockey

Hockeykulturen i Stockholmsområdet har alltid varit stark med lag som AIK och Djurgården. Dock är det bredden av olika lag som gör hockeyn i Stockholm så pass stark som den är.

En stor förening

Runt om i Stockholm med omnejd finns en uppsjö av lag och således också en hel del spelare på olika nivåer.

Ett av alla de lag man hittar i Stockholm är Spånga IS Hockey som bildades år 1991 när hockeysektionen i Spånga IS bröt sig loss och bildade eget. För närvarande håller laget till i division 2. Hemmamatcherna spelas i ishallen på Spånga IP.

Spånga ishall invigdes strax före julen 1997 och var ett stort steg för verksamheten som tidigare fått kämpa mot både regn och snö på matcherna. Ishallen har fem omklädningsrum, domarrum, gym, bastu, sliprum samt förråd till alla lagen. Dessutom finns en cafeteria och diverse utrymmen för ledare.

Med ca 10 pojklag, 2-3 juniorlag, ett A-lag samt ett veteranlag är Spånga Hockey en av Stockholms största ishockeyföreningen. Man är dessutom duktiga på att få fram bra spelare och talanger, som till exempel nuvarande Skellefteå AIK-spelaren Oscar Möller samt Montreal Canadiens Andreas Engqvist, vilka bägge är fostrade i klubben.

Oscar Möller har de senaste två säsongerna blivit svensk mästare med Skellefteå AIK och tros nu välja att ta steget över till andra sidan Atlanten för att pröva sin lycka i LA Kings som denna säsong ser ut att gå mot vinst i Stanley Cup – grabben kan det här med att komma till starka klubbar.