Svenska Hockeyligan

Det som förut hette Elitserien, men som nu heter Svenska hockeyligan, eller mer korrekt, SHL, är den högsta serien i svensk ishockey. Hockey är en folksport i Sverige och matcherna i SHL är mycket populära att tippa på. För närvarande består serien 12 lag men den kommer till säsongen 2015/2016 att utökas till 14 lag. Den sista kvalserien till SHL resulterade i att Örebro Hockey fick vara kvar i den högsta serien samt att Djurgårdens Hockey fick ta steget upp från Allsvenskan.

2261743-skelleftea-aik-power-break

Hur du blir bra på att tippa

Att spela på ett lag enbart för att du vill att det ska vinna fungerar bara i längden om du håller på det bästa laget. Den lönar sig inte heller att hela tiden spela på lag som är storfavoriter. Din vinst blir inte särskilt stor och förr eller senare kommer du att förlora dina pengar eftersom inget är helt säkert när det gäller hockeymatcher. De som vinner ofta och mycket på sitt spelande har strategier och stor kunskap. För att placera sina pengar på de matcher som har störst chans att ge mest vinst lägger de därför mycket tid på att titta på ishockey och att läsa på om lagens nuvarande form, hemma- samt bortastatistik och så vidare. En allmän regel när det kommer till betting brukar vara att spela på något du känner till. Som nybörjare kan det vara mycket att sätta sig in i på en gång och då är det en bra början att se vad andra, mer erfarna, skulle tippa. Att hitta spelförslag från olika experter på matcher i SHL brukar inte vara några problem. Det är många som är insatta i ligan och råd hittar man såväl som i tidningar som på nätet.

Läget inför säsong 2014/2015

De senaste fyra åren har Skellefteå AIK lyckats ta sig ända fram till final och de senaste två åren har de vunnit i överlägsen stil. De räknas som favoriter även i år, men de har tappat flera av sina bästa spelare, bland annat Jimmie Ericsson och det bör ha minskat chanserna. Flera andra lag har chansen och Djurgården gör en efterlängtad comeback i säsongen som kommer att bli den sista med 12 lag.