Ta hand om ditt hår efter en match

Att ditt hår behöver kärlek och omsorg är kanske ingen nyhet för dig men för andra kan det vara det. Det är bland annat viktigt att tänka på vilka produkter som ska bli använda för din hårtyp. Idag finns det många produkter för att kunna behålla ditt hår friskt och glansigt, även om du är idrottare.

Håret består av ett protein som heter keratin, vilket med flera lager skyddar insidan av ditt hår. Det proteinet fungerar som en skyddande barriär, vilken hindrar att fukten i håret att försvinna. Tar du inte hand om håret på rätt sätt, blir det lätt torrt och svagt.

Välj naturliga hårprodukter

Det finns många olika företag som säljer hårprodukter och därför är det ofta svår att veta vilka som är bäst. Du behöver bland annat ha et schampo och balsam som innehåller rätt oljor som skyddar du ditt hår mot att bli torrt och skadat. Tidigare innehöll en majoritet av hårvårdsprodukterna syntetiska oljor, vilka ibland var skadliga både för hälsan och miljön. Nuförtiden är de syntetiska råvarorna mindre farliga, men det är så klart alltid bäst med naturliga produkter. I naturliga hårprodukter idag används kallpressade oljor, Aloe Vera, Carobfrö och naturliga färgämnen. Klicka här om du vill läsa mer om alla produkterna som kan hjälpa dig.