Vilka är dina favoriter i NHL?

Även om vi har många duktiga hockeylag här hemma i Sverige så sneglar vi gärna över mot NHL och har något lag som favorit även där. Vilka är dina favoriter i NHL? I många fall så följer man gärna ett lag där det finns någon eller några svenska spelare. Detta gör det hela mycket intressantare.

I NHL så finns det hela 31 lag att heja på och var och ett har sina supporters. Är du en av dessa som hejar på Los Angeles King kanske. Då kan du klicka dig vidare till Supporters Place för att hitta supporterprylar för just det laget.  Det finns så klart prylar till alla andra de lag som spelar i NHL just nu. 1967 så bildades klubben och började spela i NHL samma år. De hade sin hemmaarena “The Forum” i förorten Inglewood fram tills 1999 så Staples Center blev den nya hemmaarenan för Los Angeles King.

De svenskar som varit med i klubben kan nämnas Erik Ersberg som spelade målvakt i laget mellan 2007 och 2010. Den förste svensk som spelade för Los Angeles Kings var Juha Widing som kom till laget 1970 och spelade fram tills 1977, under den tid hav var i laget spelade han 475 matcher. Dock så har Mattias Norström rekord på flest spelade matcher bland de svenskar som spelat i Los Angeles Kings. Hela 780 matcher han Norström med under sin tid i laget mellan 1996 och 2007.